لبخند لثه ای به حالتی می گویند که شخص در هنگام خندیدن میزان زیادی از لثه اش نمایان و نسبت نمایان شدن دندان ها به لثه نا متناسب است و علت آن می تواند رشد بیش از حد بافت لثه ای بر اثر مصرف دارو هایی مثل سیکلوسفورین ها و مسدود کننده کانال های ca باشد یا رشد بیش از حد بافت لثه ای بر اثر انجام ارتودنسی یا به علت عوامل ارثی و اختلالات متابولیک باشد یا بزرگ بودن فک بالا و ... باشد .
بیشتربخوانید... ونیر کامپوزیت
انواع لبخند لثه ای:
خفیف : نسبت ارتفاع لثه نمایان شده به ارتفاع دندان کمتر از 25% باشد .
متوسط : نسبت ارتفاع لثه نمایان شده به دندان بین 25 تا 50 % باشد،
پیشرفته: بین 50_100% و شدید بیش از 100% یعنی ارتفاع لثه از دندان هنگام خندیدن بیشتر باشد .
سه نوع درمان دارد که بر اساس میزان لثه ای بدون لبخند ، آناتومی اسکلت صورت و فک و میزان حرکت ماهیچه های لب بالا انتخاب می شود .
بیشتر بخوانید... ترمیم و زیبایی دندان
جراحی لثه برداری:
برای موارد خفیف و متوسط انجام می شود . برای برداشتن بافت لثه ای انسانی از لیزر دندان پزشکی یا روشی به نام جراحی با پرتو استفاده می شود . نیازی به بخیه نیست و بعد از دو هفته بیمار درمان می شود .
جراحی افزایش طول تاج :
برای انواع شدیدتر کاربرد دارد . بعد از زدن بی حسی قسمتی از بافت نرم برداشته می شود و همچنین بخشی از بافت استخوانی که در پایین دندان هست نیز شکل داده می شود .و لثه به میزان مورد نیاز و شکل مناسب برداشته می شود .
بیشتر بخوانید... لمینت دندان
جراحی پایین آوردن لب بالا :
این روش زمانی استفاده می شود که ماهیچه لب بالای بیمار حین خندیدن بیش از حد حرکت میکند و یا اینکه لبخند لثه ای بیمار به علت مشکلات اسکلتی و استخوانی اوست، این روش در مقایسه با جراحی فک بسیار ساده و اسان است .
در این روش بعد از زدن بی حسی یک برش در قسمت بافت لثه ای و بافت نرم مخاطی بالایی دندان ها زده می شود ، قسمتی از بافت نرم برداشته می شود و دوباره دو قسمت به همدیگر بخیه زده می شوند و به این صورت لب به سمت پایین کشیده میشود.
- ۰۰/۰۱/۳۰