اختلالات فکی و عدم یکسان سازی دندان ها باعث میشود افراد از حق طبیعی خود که ظاهر و لبخند زیبا است محروم شوند. از این سو این افراد به دنبال هر راهی می گردند تا آن را اصلاح کنند و حق طبیعی خود را پس بگیرند. یکی از این روش ها ارتودنسی است که اگر به درستی انجام نشود عوارض گوناگونی برای شخص در پی دارد. مهم ترین خطرات ناشی از درمان به روش ارتودنسی را می توان درد دندان، زخم در دهان، عفونت لثه، از بین رفتن مینای دندان ها، تحلیل ریشه، نشاط دهان و دندان، کوتاه شدن طول ریشه، حساسیت و واکنش های آلرژیک و تشکیل پلاک پشت دندان ها اشاره کرد.
ارتودنسی چیست؟
ارتودنسی نوع خاصی از ابزار است که دندانپزشکان برای بسیاری از اهداف زیبایی و پزشکی از آن استفاده می کنند. این مهم ترین اهدافی است که ارتودنسی برای دستیابی به آن ها استفاده می کند:
- حرکت تدریجی دندان ها و لبخند گرفتن که در آن دندان ها مرتبا ردیف می شوند.
- بهبود انسداد دندان های فک بالا و پایین.
- باز کردن فک ها یا برگرداندن دندان های برجسته جلویی به پشت.
- در برخی موارد دندانپزشک ممکن است مجبور به استفاده از ابزار ها و تکنیک های دیگر با ارتودنسی مانند انبساط فک شود که باعث بهبود ظاهر استخوان فک و گسترش دامنه اکلوزال و لبخند می شود.
انواع ارتودنسی
- ارتودنسی سرامیکی
- ارتودنسی داخلی
- ارتودنسی شفاف
- ارتودنسی فلزی سنتی
بیشتر بخوانید... ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی و جراحی فک
افرادی که نیاز به جراحی فک دارند، حتما باید تحت درمان ارتودنسی ثابت و فک قرار بگیرند. سپس جراحی فک توسط متخصص جراحی فک و با تعامل با متخصص ارتودنسی صورت می گیرد. طی جراحی دستگاه ارتودنسی ثابت در دهان بیمار قرار دارد و به عنوان کمک و راهنمای جراحی فک عمل می کند. پس از جراحی فک، درمان ارتودنسی ثابت به مدت ۶ تا ۱۲ ماه ادامه می یابد تا دندانها به وضعیت ایده آل خود دست یابند؛ مانند سایر انواع درمان ارتودنسی ثابت، پس از خاتمه درمان و برداشتن دستگاه ثابت به درمان ارتودنسی نگهدارنده هم نیاز است. روند درمان این ارتودنسی بین 1 تا 1 و نیم سال طول می کشد.
منبع: www.tehranortho.ir
- ۹۹/۱۰/۲۲