افرادی که قصد صاف کردن دندان های خود را دارند و یک یا چند دندان به علت های مختلفی مانند پوسیدگی یا ضربه از دست داده اند برای درمان احتیاج به ارتودنسی دندان ایمپلنت شده دارند یعنی هر دو را با هم انجام دهند. ایمپلنت شامل یک قسمت پیچی از جنس تیتانیم است که دندانپزشک آن را درون استخوان فک پیچ می کند و قسمت دوم روکش پروتزی یا همان تاج دندان مصنوعی است که قابلیت قابلیت های ظاهری و حسی دندان را دارد و روی قسمت تیتانیمی قرار می گیرد.
ازجمله مزایای ایمپلنت:
- ظاهری زیبا را ایجاد میکند.
- قدرت تکلم را بهبود می بخشد.
- جویدن غذا را راحت تر می کند.
- دوام بالایی دارد.
معایب استفاده از ایمپلنت در ارتودنسی
- ایمپلنت دندان هزینه بالایی دارد.
- دندان های ایمپلنت مادام العمر نیستند.
- بیماران دیابتی عموما نتیجه خوبی از ایمپلنت دندان ندارند.
- در صورت نا مرغوب بودن جنس ایمپلنت دندان مصنوعی می شکند.
- اگر بیمار بهداشت دهان را رعایت نکند لثه تحلیل می شود که این امر منجر به آشکار شدن ریشه ایمپلنت می شود.
درمان ارتودنسی بدون ایمپلنت
گاهی با توجه به توان متخصص ارتودنسی امکان استفاده از ارتودنسی در دندان هایی با فاصله زیاد بدون استفاده از ایمپلنت وجود دارد و بیماران با ارتودنسی دندان بدون استفاده از ایمپلنت دندان های خود را صاف و منظم می کنند. در برخی از بیماران برای ایجاد فضای مناسب کار گزاری ایمپلنت از ارتودنسی استفاده می کنند تا دندان های طبیعی در جای خود قرار بگیرند.
درمان ارتودنسی با ایمپلنت
گاهی استفاده از ایمپلنت قبل از ارتودنسی مناسب تر است. در این حالت اگر دندان های کناری ایمپلنت باشند ولی دندان های مورد نظر ارتودنسی نباشند پس قبل از ارتودنسی بهتر است از ایمپلنت استفاده شود یا میتوان گفت که ایمپلنت دندان و ارتودنسی دندان با هم تحت شرایطی ممکن هستند.
در حالی که ایمپلنت ها به استخوان فک جوش خورده باشند پس با ارتودنسی نمی توان آن ها را جابجا کرد. گاهی از دندان ایمپلنت به عنوان لنگرگاه در ارتودنسی استفاده می شود تا سایر دندان ها در ردیف خود صاف شوند؛ اما باید توجه داشت که هنگام ارتودنسی از هر نوع چسبی روی تاج دندان ایمپلنت استفاده نشود و راه حل دیگر بجای چسب ها وجود دارد که در ارتودنسی از کلیر و پلاستیک استفاده می شود و احتیاجی به چسب ندارد.
بیشتر بخوانید ... لمینت دندان
- ۹۹/۰۹/۱۲