جابجایی دندان ها بوسیله ارتودنسی فرایند جالبی است، طی آن استخوانی که دندان ها را احاطه کرده و از آن حمایت می کند به آرامی تغییر شکل یافته و دندان را به موقعیت بهتر هدایت می کند. اعمال نیروهای ثابت و سبک به دندان ها سبب می شود که آن ها به تدریج و آرام آرام به موقعیت جدید منتقل شوند. اما سوالی که معمولا برای افراد متقاضی ارتودنسی مطرح می شود این است که ارتودنسی ثابت تا چه سنی امکانپذیر است؟
ابزارهای ارتودنسی ثابت
ابزارهای ارتودنسی ثابت رایج ترین وسایل برای درمان ارتودنسی هستند که امروزه از آنها استفاده می شود. همانطور که از نامشان پیداست، این ابزارها توسط متخصص ارتودنسی به دندان ها متصل شده و توسط خود بیمار قابل جدا شدن نیستند.
انواع بریس های ارتودنسی
بریس های فلزی
معمولاً از فولاد ضدزنگ درجه بالا ساخته شده و رایج ترین نوع تجهیزات ارتودنسی ثابت هستند. براکت های فلزی کوچک به جلوی دندان ها چسبانده شده و سیمی نازک و فلزی از داخل براکت ها عبور می کند. در این روش دندان ها به آرامی به محل مناسب هدایت می شوند.
بریس های سرامیکی+
از جمله تغییرات جدیدی که در زمینه بریس های سنتی رخ داده است، می توان به بریس های سرامیکی شفاف اشاره کرد. عملکرد این بریس ها همانند بریس های سنتی است؛ اما براکت های جلو دندان از ماده سرامیکی شفاف تهیه شده که با رنگ طبیعی دندان ترکیب می شود. این بریس ها در بین بزرگسالان طرفداران زیادی داشته و تشخیص آنها کار دشواری است.
ارتودنسی ثابت تا چه سنی جواب می دهد؟
سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا ارتودنسی محدودیت سنی دارد؟ در پاسخ باید گفت انجام ارتودنسی هیچ محدودیت سنی ندارد و بیمارانی که دچار مشکللات دندانی هستند در هر سنی می توانند از ارتودنسی بهره مند شوند؛ ولی سن مناسب برای نخستین مراجعه به متخصص در 7 سالگی و بهترین سن 14-10 سالگی است.
در سن قبل از بلوغ که فک و دندان ها در حال رشد هستند، درمان ساده تر بوده و سریع تر می توان به نتیجه مطلوب دست پیدا کرد. از عمده مزایای مهم انجام ارتودنسی در سنین پایین می توان به عدم نیاز به جراحی اشاره کرد. انجام ارتودنسی در سن بالاتر احتمال جراحی را افزایش خواهد داد. به هرحال چنین می توان گفت که ارتودنسی تنها برای کودکان قابل استفاده نیست؛ بلکه بزرگسالان نیز می توانند مشکلات جزئی و شدید فک و دندان خود را درمان کنند.
بیشتر بخوانید
- ۹۹/۰۸/۲۱