با افزایش سن، دندان های ما نیز پیر شده و مانند روزهای اول نخواهند بود. حتی اگر دندانهای دائمی ما در طول زمان و با مسن شدن ما به خوبی مراقبت شوند و دوام داشته باشند باز هم ممکن است با مشکلات دندانی شامل پوسیدگی دندان، تروما و وارد شدن ضرفه به دندان و سایر مشکلات مشابه دیگر روبرو شوند. به این معنی که احتمالا برای ترمیم و ممانعت از مرگ دندان نیاز به انجام درمان ریشه دندان و یا حتی کشیدن دندان باشیم. برای ترمیم دندان در این وضعیت اغلب نیازمند روش های دندانپزشکی ترمیمی مانند روکش دندان، ایمپلنت یا بریج دندانی هستیم. اکنون فرض کنید که ما دندان هایمان روکش شده است و برخی از آن ها کج هستند، آیا با این وجود امکان ارتودنسی دندان روکش شده وجود دارد؟ این مقاله به این موضوع مهم میپردازد.
آیا امکان ارتودنسی دندان روکش شده وجود دارد؟
در ساده ترین حالت پاسخ شما به این سوال “بله” خواهد بود. شما حتی با وجود روکش دندان باز هم میتوانید ارتودنسی کنید.
چه کسانی روکش دندان دارند؟
در اغلب موارد، دندانپزشکان برای ترمیم دندانی که دچار عفونت ریشه دندان شده، از روت کانال تراپی یا درمان ریشه دندان استفاده میکنند. طی این پروسه بخشی از مینای دندان سوراخ میشود و بعد از پاکسازی عفونت ریشه، آن را با مواد بادوام و مستحکم پر میکنند تا ساختار دندان حفظ شود. اگر میزان آسیب دندان کم باشد دندان را با پر کردن حفظ میکنند اما اگر میزان آسیب دیدگی دندان زیاد باشد و نتوان آن را پر کردف از تاج یا روکش دندان برای ترمیمی و حفظ دندان عصب کشی شده استفاده می کنند.
اگر دندان کج و دندان روکش شده دارید، ارتودنسی کنید
هرچند که بهتر است بعد از اتمام ارتودنسی دندان ها را روکش کرد، اما برخی افراد (عموما بزرگسالان) اول روکش کرده اند و سپس به فکر ارتودنسی افتاده اند. اما حای نکرانی نیست و حتی در این بزرگسالان نیز امکان ارتودنسی وجود دارد. متخصصان معمولا تکنیک های خاصی برای ارتودنسی دندان هایی که ساختار مصنوعی دارند استفاده میکنند. آن ها با احتساط بیشتری اقدام به اعمال نیرو و نصب بریس میکنند. تمام سعی یک متخصص ارتودنسی خوب این است که روکش دندان جابجا نشود و تحت تاثیر حرکت ارتودنسی نشکند یا شل نشود.
از انواع ارتودنسی به ارتودنسی ثابت، ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی متحرک و... میتوان اشاره کرد.
- ۹۹/۰۸/۱۴