با پیشرفت تکنولوژی در حوزه تلفن همراه و مخابرات کم کم اینترنت از مکان های محدود به همه جا راه یافت. سال ها قبل برای استفاده از اینترنت مجبور بودیم ساعت ها در صف کافی نت بیاستیم تا بتوانیم برای چند صفحه تحقیق از اینترنت کمک بگیریم. اما حالا به کمک سیم کارت ها و تلفن های هوشمند اینترنت در همه جا و در همه وقت با کیفیت عالی در اختیار ماست.
شکل گیری و سیر پیشرفت
پس انجام کنترل از راه دور به کمک اینترنت کم کم این ایده شکل گرفت که آیا امکان دارد برای تمامی اشیا این عمل را انجام داد. این ایده کم کم گسترش پیدا کرد و در صنعت جای خود را کاملا باز کرد. تا جایی که امروزه از کارگاه های کوچک تا کارخانه های بزرگ به کمک اینترنت اشیا کنترل می شوند. از سنسور های موجود گرفته تا کنترل دقیق دستگاه ها و حتی روشنایی و سیستم های گرمایشی از این تکنولوژی بهره می برند. اما با وارد شدن این تکنولوژی به ساختمان ها مبحث جدیدی به نام خانه هوشمند ایجاد شد که در ادامه به تشریح آن می پردازیم.
خانه هوشمند
در بالا اشاراتی به خانه و ساختمان هوشمند داشتیم که اینجا به تفصیل به توضیح آن می پردازیم. از آنجایی که نمی توان نقش اینترنت را در زندگی امروز انکار کرد و در طرف دیگر برای راحتی بیشتر و کاهش مصرف انرژی مبحث جدیدی با عنوان خانه هوشمند مطرح شد. این ایده زمانی قوت پیدا کرد که در صنعت به کمک اینترنت اشیا توانسته بودند با کنترل دقیق دستگاه ها به کاهش هزینه دست پیدا کنند. پس سراغ خانه ها آمدند تا با بهینه کردن ابزارهای هوشمند سازی بتوانند کنترل مناسبی را به افراد ارائه دهند.
ارتباط خانه هوشمند و اینترنت اشیا
حالا که با اینترنت اشیا و تعریف خانه هوشمند آشنا شدید به ارتباط میان این دو می پردازیم. این ارتباط به این صورت است که سنسورها و کنترل کننده های خانه هوشمند بر بستر اینترنت بنا شده اند. به معنای دیگر زیربنای خانه هوشمند اینترنت اشیا است. همین بستر و تکنولوژی باعث می شود که به توان در هر جایی و در هر زمانی به این امکانات دسترسی داشت و آنها را کنترل کرد.
اجرای هوشمند سازی
فرآیند هوشمند سازی
١. سیستم روشنایی برای خانه هوشمند
٢. امنیت خانه هوشمند
٣. پرده کنترلی مناسب خانه هوشمند
۴. سیستم آبیاری هوشمند
۵. سیستم تهویه برای هوشمند سازی سرور
- ۹۹/۰۸/۰۳