گاهی اوقات سقف دهان دچار ورم و برآمدگی میشود که به راحتی با زبان قابل لمس است.این اتفاق میتواند دلایل زیادی داشته باشد و حتی گاهی ممکن است علامت یک مشکل یا بیماری جدی باشد. اگر کنجکاو هستید که چه چیزی باعث تورم سقف دهان شما شده است حتما این مقاله را از سایت مجهزترین کلینیک دندانپزشکی جنت آباد مطالعه بفرمایید.
سقف دهان دقیقا کجاست و چه نقشی دارد؟
سقف دهان شامل یک صفحه استخوانی در جلو و یک قسمت غیر استخوانی در پشت است. این ها با هم،به عنوان یک مانع بین حفره دهانی و بینی عمل می کنند. با گذشت زمان و بر اثر دلایلی این بخش از دهان ممکن است دچار ورم و برآمدگی شود. این مشکل میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه با آن ها آشنا خواهید شد.
بیشتر بخوانید
علائم همراه با تورم سقف دهان کدامند؟
تورم بر روی سقف دهان ممکن است به چند علت بالقوه باشد، که بیشتر آنها با حداقل درمان حل می شود. در موارد کمتر رایج، تورم ممکن است به علت شرایط جدی تر باشد. در کنار ورم کام دهان ممکن است چندین علامت دیگر وجود داشته باشد که شاید نشان دهنده مشکل خاص و جدی باشند. مهمترین علائمی که ممکن است همراه با ورم سقف دهان بروز کنند عبارتند از:
- بولدرها یا زخمهای دیگر
- دهان خشک یا خشکی دهان
- اسپاسم عضلانی
- درد یا ناراحتی
علل تورم سقف دهان کدامند؟
طیف وسیعی از شرایط می تواند سقف متورم دهان را ایجاد کند. برخی از دلایل ممکن است جزئی و عادی باشند و خیلی زود برطرف شوند اما برخی دیگر میتوانند جدی بوده و با مداخله دندانپزشکان یا پزشکان متخصص برطرف شوند. برخی از علل جزئی و زودگذر تورم سقف دهان میتواند شامل پروسه های دندانپزشکی باشد. برای مثال موارد زیر به صورت موقت و در بعضی مواقع باعث این ورم میشوند:
- ارتودنسی دندان
- ایمپلنت دندان
- نصب ونیر طی پروسه طرح لبخند
- بارداری (باvداری با تغییرات متنوعی همراه است. تورم لثه و سقف دهان یکی از شکایات رایج بانوان در خصوص دندانپزشکی بارداری است)
- خوردن مواد غذایی سفت و سخت (یکی از مشکلات رایج دندانپزشکی کودکان جویدن مواد غذایی سفت و سخت و برنده است)
- ۹۹/۰۵/۰۶