رژیم کم کربوهیدرات به رژیم غذایی ای گفته میشود که در آن بدن میزان کمی کربوهیدرات دریافت میکند، در عوض مقدار بیشتری گروههای غذایی دیگر جایگزین کربوهیدراتهای شکمپُرکن میشوند و در نهایت ما وزن کم میکنیم. در رژیم کم کربوهیدرات مصرف غذاهای شیرین، پاستا و نان محدود میشود و در عوض پروتئین بیشتر، چربیها و سبزیجات سالم وارد بدن میشوند.
خوشبختانه رژیمهای غذایی که کربوهیدرات محدودی دارند، متنوع هستند. مطالعات نشان میدهند رژیم کم کربوهیدرات میتواند در بهبود سلامت شما و البته کاهش وزن که این روزها دغدغهی بسیاری از ماست، مؤثر باشد.
بیشتر بخوانید ... ورزش سلامتی و رژیم غذایی
خوراکیهای غیرمجاز در رژیم کم کربوهیدرات
- شکر: نوشابه، انواع آبمیوههای صنعتی، آبنبات، بستنی و دیگر خوراکیهای شیرین
- غلات حاوی گلوتن: گندم، جو و چاودار
- چربیهای ترانس بالا: روغنهای هیدروژنه
- روغنهای دانهها و گیاهان حاوی امگا ۶ به بالا: روغن تخم کتان، روغن دانهی سویا، روغن آفتابگردان، روغن هستهی انگور، روغن دانهی ذرت، روغن گلرنگ و کانولا؛
- شیرینکنندههای مصنوعی: اسپارتام، ساخارین، سوکرالوز و استفاده از استویا (شکربرگ) به عنوان جایگزین شکر؛
- غذاهای رژیمی و کمچرب: بسیاری از محصولات لبنی، غلات، حبوبات و انواع کراکرها
- غذاهای فرآوریشده: اکثر محصولاتی که بهصورت صنعتی و بستهبندیشده در کارخانهها تولید میشوند.
خوراکیهای مجاز در رژیم کم کربوهیدرات
- گوشت: انواع گوشت قرمز؛ گوشت گاو، بره، گوشت مرغ، بوقلمون و غیره؛
- ماهی: ماهی قزلآلا، سالمون، روغن ماهی کوچک
- تخممرغ: تخممرغهای غنی شده با امگا۳
- سبزیجات: اسفناج، کلم بروکلی، گل کلم، هویج و انواع سبزیجات دیگر؛
- میوهها: سیب، پرتقال، گلابی، زغال اخته و خانوادهی توتفرنگی؛
- آجیل و تخمه: بادام، گردو، تخمهی آفتابگردان و غیره؛
- لبنیات پرچرب: پنیر، کره، خامه و ماست کمچرب؛
- چربی و روغنهای سالم: روغن نارگیل، کره، روغن زیتون و روغن جگرِ ماهی؛
خوراکیهایی که گاهی مجاز به خوردنشان هستید
- انواع سیبزمینی: سیبزمینی شیرین مناسبتر است
- غلات بدون گلوتن: برنج، جو، کینولا (نوعی غله مشابه برنج است، سرشار از مواد مغذی همانند آهن، روی، سلنیم و ویتامین E) و غیره؛
- حبوبات: عدس، لوبیا، لوبیا چیتی و…؛
- شکلات تلخ: حواستان باشد شکلات تلختان را از برندهای قابلاعتماد انتخاب کنید و دقت کنید که میزان کاکائوی آن بالای ۷۰ درصد باشد.
بیشتر بخوانید ... مجله ترمیم و زیبایی دندان
- ۹۹/۰۳/۲۷