مشکلات دندان عقل. با بهترین متخصص ارتودنسی در تهران همراه باشید.
دندان عقل آخرین دندان مولر است که در میآید (لثه را به سمت بالا فشار میدهد تا از آن بیرون بیاید) و عموماً در اواخر نوجوانی و حدود سنین بیست سالگی شروع به رشد میکند. معمولاً در زمانی که دندان عقل شروع به رشد میکند در دهان فضای کافی برای در آمدن آن وجود ندارد و باعث ایجاد مشکلات و عوارضی میشود که برخی از آنها عبارتند از:
- آسیب به دندانهای اطراف و استخوان
- نامرتب شدن و انتقال دندانها
- عفونت
- دندان عقل نهفته
- سر درد
- درد
کشیدن دندان عقل
کشیدن دندان عقل، جراحی دهانی نسبتاً متداولی است. کشیدن دندان عقل که عمل جراحی متفاوتی نسبت به کشیدن دندانهای دیگر است بر رشد آن ترجیح داده میشود. بعضی از دندانپزشکان عمومی مهارت لازم برای کشیدن دندان عقل نهفته یا رشد نکرده را دارند که بسیاری از بیماران در هنگام نیاز به خدمات جراحی دندان میتوانند به آنها مراجعه نمایند.
جراحی دندان عقل نهفته
برخی از دندانهای عقل نهفته نیازی به عمل جراحی ندارند اما در برخی از موارد هم دندان باید توسط یک دندانپزشک یا یک جراح تحت یک عمل جراحی سرپایی کشیده شود. متناسب با وخامت اوضاع دندان، از بیحسی موضعی یا بیهوشی عمومی استفاده میشود. در این عمل ابتدا یک شکاف در ناحیه دندان عقل نهفته ایجاد شده و استخوانی که روی دندان را پوشانده قبل از کشیدن خود دندان برداشته میشود. سپس محل شکاف، بخیه شده و محل خالی دندان کشیده شده پانسمان میشود.
اگر دندان عقل بسیار بزرگ باشد یا به صورت زاویهدار رشد کرده باشد به طوری که نتوان آن را به صورت یکپارچه و یکجا کشید آنگاه دندانپزشک دندان را به وسیله دریل به تکههای کوچک تبدیل کرده و آنها را میکشد. اگر دندان عقل عفونت کرده باشد عمل جراحی به تعویق میافتد. در این موارد معمولاً دندانپزشک آنتی بیوتیک تجویز کرده و یک هفته تا ده روز صبر میکند و سپس عمل جراحی کشیدن دندان عقل را انجام میدهد.
خطرات احتمالی
برخی از خطرات احتمالی کشیدن دندان عقل و البته نه همه آنها عبارتند از:
- درد
- خونریزی
- تورم
- باز بودن مدام سینوسها
- بیحسی لب پایینی
از خدمات کلینیک دکتر خدیوی به ارتودنسی ، ایمپلنت دندان ، لمینت دندان و... میتاون ااشاره کرد.
- ۹۹/۰۲/۰۷