یکی از بیماریهای شایع زبان التهاب زبان یا گلوسیت است. این بیماری به علت خشکی دهان اتفاق میافتد و تغیراتی در بافت و رنگ زبان ایجاد میکند. در بیماری گلوسیت زبان متورم شده و رنگ آن تغییر میکند و سطح زبان اغلب به صورت ناهموار دیده میشود. نوع حاد این بیماری دردناک بوده و بر نوع صحبت کردن و غذا خوردن فرد تاثیر میگذارد. در این مطلب کلینیک دندانپزشکی تاج به معرفی انواع بیماری گلوسیت میپردازد.
انواع بیماری التهاب زبان یا گلوسیت
گلوسیت حاد: این نوع از گلوسیت به طور ناگهانی توسعه یافته و علائم شدیدی به همراه دارد. در این نوع از گلوسیت درد و تنگی نفس و تورم زبان را به همراه دارد.
گلوسیت مزمن: در این نوع از بیماری با التهاب شدید زبان مواجه هستیم و بیانگر یه وضعیت پیشرفته است. گلوسیت مزمن شایعتر از گلوسیت حاد است.
گلوسیت آتروفیک: این نوع گلوسیت به نام گلوسیت هانتر نیز شناخته میشود. در این نوع از بیماری سطح زبان صاف و براق شده و به رنگ قرمز درمیآید. در این مورد صافی زبان به علت از دست دادن جوانههای چشایی است.
گلوسیت میانی یا متوسط: این نوع از گلوسیت بر اثر بروز عفونت ایجاد میشود.
علائم و نشانههای بیماری التهاب زبان
- درد زبان
- تغییر رنگ زبان
- تورم و التهاب زبان
- تغییر در بافت زبان
- احساس سوزش و خارش در زبان
- اختلال در جویدن و بلع غذا
- اختلال در صحبت کردن
پیشگیری از ابتلا به گلوسیت یا التهاب زبان
- رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده مرتب از نخ دندان و دهانشویه
- تغذیه سالم و شرکت در فعالیتهای ورزشی
- نوشیدن آب زیاد
- اجتناب از مصرف مایعات داغ و غذاهای تند و اسیدی
- عدم مصرف الکل و مصرف دخانیات
- شستشوی دهان با محلول آب و نمک در طول روز
درمان بیماری گلوسیت
درمان گلوسیت بستگی به علت و منشاء آن دارد و زمانی که منشاء آن به خوبی تشخیص داده شود درمان میشود. اگر علت ابتلا به بیماری عفونتهای ویروسی یا بیماریهای قارچی باشد پزشک با تجویز دارو و آنتی بیوتیکها، ضد قارچ و ضد ویروس به درمان بیمار میپردازد. تجویز مکملهای دارویی و غذایی برای افرادی که در اثر کمبود ویتامین مبتلا شدهاند بهترین درمان است. در نهایت رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن به سلامت زبان و لثه کمک میکند.
از خدمات کلینیک تاج به دندانپزشکی کودکان، دندانپزشکی بارداری، ایمپلنت دندان و... میتوان اشاره کرد.
- ۹۹/۰۱/۲۵